Sobota

Se Zdendou se scházíme na autobusáku na Florenci. Jirka nás instruuje telefonicky. Trochu nestíhá, takže nemáme čekat, on dorazí. Naštěstí má jízdenky Zdenda. Jsme lehce nervózní. Něco mi tento začátek vandru připomíná, ale bez toho by to asi nebylo ono :o)

Kodrcáme se autobusem, ochutnáváme Zdendovo tekuté sluníčko, probíráme přibližné plány na nejbližší putování a cesta nám vesele utíká. V Králíkách se posilňujeme v místní hospůdce. Počasí je příjemné, podle mapky opevnění kralické obasti vyrážíme.

K-S 12a Utržený

První objekt, který navštěvujeme je pozorovatelna dělostřeleckého srubu Utržený. Muzeum zde je čerstvě otevřené, takže tu není moc exponátů, zato je tu opravdu skvělý výhled na hory. Panorama jako vystřižené ze žurnálu. Protože je odsud skvělý výhled, místní průvodci nám ukazují kudy kam se dát k dalším objektům. Pokračujeme tedy ke

Pozorovací srub KS-12a UtrženýPozorovací srub KS-12a Utržený

K-S xxx U nádraží

Tady je partička mladíků v maskáčích. Tento srub mají tak trochu jako chalupu, připravují pařbu - bedny s pivkem, maso na grilování. Jeden z nich se nás ujímá a provádí nás po muzeu. Je pěkné, částečně zařízený pěchotní srub. Seznamujeme se se základními prvky konstrukce srubu, výstrojí, výbavou a vnějším opevněním. Taková první lekce z bunkrologie.

Po prohlíce vyrážíme dále na východ ke

KS-6KS-6

K-S 5 U potoka

Dorážíme už k večeru. Taky tady je zábava v plném proudu, ale partička, která se tu sešla na mě působí příjemněji. Zvou nás k ohni a nabízí prohlídku. K ohni přisedáme a prohlídku odsouváme na zítra. Opíkáme buřtíky, kolují lahve, vyndavá se kytara. Je to moc příjemné, náladu nám nemůžou zkazit ani občasné přepršky. Ještě že jsme už natáhli plachtu pod kterou budeme spát (s díky odmítáme možnost přespání v bunkru - pod širákem bude líp a do srubu se přesuneme kdyby bylo nejhůř.