SWEEP 2008

aneb

Skupinový Workshop Enormně Entuziastických Patlalů

Znáte tohle: "Tak co, jak jsi daleko s modelem?"
"Ále, nebyl čas. Předělávám byt a o víkendu totéž na chalupě, mám zápas, jdu plavat, večer jsem z práce utahanej. Už jsem na to měsíc ani nešáhl…"

Nepřipadá Vám to nějaké povědomé? Každoročně investujeme spoustu peněz do modelů, doplňků, literatury a sníme o konečné podobě toho kterého modelu. Někteří plánují společná diorámata s několika modely, jiní básní o sbírce všech konkrétních typů, ale všichni stále dokupují a dokupují další kousky do kitníku. Zapřísaháme se před našimi přítelkyněmi, ženami a mnohdy i dětmi, že letos do prázdnin (příp. vánoc) bude model opravdu dokončen. Člověk však míní, ale potvora život mění. A kitník se tak dál geometrickou řadou plní novými nesestavenými modely, ale vitríny bohužel stále zejí poloprázdnem….

squadron leader

Seděli jsme takhle jednou s naší squadrou v hospůdce a vedli řeči na toto téma. Každý z nás má nějaký ten model rozpracován, ale někteří si z toho snad udělali celoživotní dílo, protože jejich progres stavby je po X-tém roce takřka nulový. A proto po vzoru jiných modelářských skupin jsme se i my rozhodli zkusit pobýt společně na nějakém klidném místě a čas konečně věnovat výhradně modelařině a kurňa trochu s tím pohnout!

Padaly různé návrhy na termíny a místa, ale nakonec byl jednomyslně přijat návrh na týdenní pobyt u Denise na chalupě v jednom malebném zákoutí uprostřed Železných hor. Rozhodnutí padlo počátkem roku 2008 a od té doby jsme si průběžně při našich setkáních upřesňovali termín, kdo a co přiveze, až byl stanoven pevný čas na 22. 8. - 31. 8. 2008. Ve spoustě mailů se dopřesňovala organizace, doprava a otázka proviantu. Koneckonců logistika byla plně na nás - nebylo nikoho, kdo by nám vytvářel zázemí (zejména v kuchyni) a zkrátka se o nás staral, jak o vlastní. Toužebně očekávaný datum nastal…